Professionele betaaloplossingen


Zekerheid

Bedrijven
Het kan een geruststellende gedachte zijn om zoiets als een betaaloplossing over te laten aan professionals. Ondanks dat een Bitcoin betaling onomkeerbaar is zijn er beweegredenen denkbaar waarom u gebruik wilt maken van de diensten van een betaalintermediair.
Zo kan het aantal betalingen dat met bitcoins wordt gedaan een snellere of handiger betaaloplossing vereisen. Ook is het mogelijk dat u minder handelingen wilt verrichten, bijvoorbeeld de controle uit het betaalproces weg te laten. Het is ook mogelijk uw Bitcoin betaaloplossing te integreren met uw andere betaalmiddelen.

Een veel voorkomende reden waarom ondernemers kiezen voor de diensten van betaalexperts zijn de grote koersverschillen in de Bitcoin prijs. Het is goed denkbaar dat u, met de wisselvallige Bitcoin koers,(een deel van) uw inkomsten in Bitcoin direct na de transacties wilt omwisselen naar euro's. Hierdoor loopt u geen risico op verlies door koersdalingen.

Er zijn in Nederland allerlei bedrijven gespecialiseerd in Bitcoin betaaloplossingen die dit mogelijk maken. De in Bitcoin betalingen gespecialiseerde bedrijven bieden tevens allerlei andere diensten en mogelijkheden die de betaalmogelijkheden van deze website niet hebben.

BitStraat levert een betaaloplossing waarmee u kunt beginnen zonder dat u kosten hoeft te maken voor het installeren ervan. Bitkassa levert zelfs een geheel gratis dienst zonder vaste kosten en transactiekosten omdat ze de bitcoin acceptatie binnen Nederland willen promoten. Wanneer u nog weinig klanten heeft die met Bitcoin betalen kunt u op deze manier risicoloos beginnen met het ontvangen van Bitcoin betalingen. Een andere leverancier van betaaloplossingen die naast Bitcoin ook de mogelijkheid biedt om andere digitale valuta te accepteren is LitePaid.
Een grotere in Nederland gevestigde dienstverlener is BitPay, waar u tegen een vast maandelijks tarief onbeperkt veel Bitcoin betalingen kunt ontvangen.

Betalingen op websites

Voor online Bitcoin betalingen zijn verschillende eenvoudige en meer geavanceerde oplossingen beschikbaar. Zo kunt u (of uw webmaster) zeer eenvoudig een donatie knop plaatsen voor het ontvangen van bitcoins via de BlockChain website. Voor meer geavanceerde betaaloplossingen biedt de BlockChain website programmeurs professionele mogelijkheden om Bitcoin betaaloplossingen eenvoudig te ontwikkelen. Indien u handig bent met het beheren van uw website kunt u dit soms zelfstandig doen.

Indien u uw website wilt voorzien van een meer geavanceerde Bitcoin betaaloplossing zult u een programmeur moeten inschakelen. Een veel gebruikte manier om een geschikte ontwikkelaar te vinden is door uw klus op een daarvoor bestemde marktplaats online aan te bieden.

Vele kleine maar ook grote bedrijven gingen u voor in de keuze om Bitcoin te accepteren als betaalmogelijkheid. In Nederland zijn het er inmiddels honderden.
LinkedIn Twitter Facebook Google Reddit Email