Uw Bitcoin portemonnee


Een digitale portemonnee aanmaken

Digitale portemonnee
Als eerste heeft u een Bitcoin portemonnee, ook wallet genoemd, nodig waarop u Bitcoins kunt ontvangen, bewaren en het doen van Bitcoin betalingen. We gebruiken in dit voorbeeld Blockchain.

Bent u er klaar voor?

Ga naar www.blockchain.info als u op uw computer werkt en klik op 'start een nieuwe portemonnee'. Op uw smartphone of tablet gebruikt u de BlockChain Wallet app voor Android of Apple.

Voer een alias en een sterk wachtwoord in. Een sterk wachtwoord bestaat uit veel verschillende tekens, letters en cijfers. Indien u uw wallet op de website aanmaakt neemt u de zogenaamde 'CAPCHA' code over en klikt u 'verder gaan'. U krijgt een ezelsbruggetje aangeboden. Indien u niet zeker weet dat u uw wachtwoord kunt onthouden kunt u dit ezelsbruggetje overnemen door het bijvoorbeeld te printen of te kopieëren in een tekstdocument. Klik om verder te gaan als u het ezelsbruggetje heeft overgenomen of geprint.

Stap 1 - Uw wallet gegevens goed bewaren

Nu moet u het volgende zorgvuldig doen:

Bewaar uw alias, identificatie en eventueel het ezelsbruggetje op een veilige plek.

U kunt deze gegevens vergelijken met het wachtwoord dat u gebruikt bij internetbankieren. Het is dus belangrijk dit goed te bewaren en geheim te houden. Het beste is om de gegevens te bewaren onder vermelding van “Mijn Wallet” en veilig op te bergen. U kunt dit doen door bijvoorbeeld één of twee printjes te maken en alle ontbrekende gegevens er bij te schrijven.

Als u dit heeft gedaan kunt u inloggen door uw wachtwoord in te typen en op 'open portemonnee' te klikken.

De pagina die u hierna voor u ziet laat uw digitale portemonnee of wallet zien. Deze is automatisch en anoniem aangemaakt en bevat 0 Bitcoins. U kunt uw Bitcoin-portemonnee vergelijken met een bankrekening voor uw Bitcoins.

Let op: Indien u de gegevens kwijtraakt of verkeerd overneemt raakt u alle Bitcoins in deze wallet mogelijk definitief kwijt. Wees dus alert tijdens deze stap.

Er zijn verschillende soorten wallets voor Bitcoins. In dit voorbeeld gebruiken we een Online wallet. Lees meer over wallets in het onderdeel Uitleg van watisbitcoin.nl.

Stap 2 - Uw ontvangstadres

Linksonder op de pagina ziet u een Bitcoin-adres staan. Dit is de lange reeks letters en cijfers en is tevens weergegeven als een QR-code. Dit is een moderne variant op de bekende streepjescode. Dit plaatje bevat de tekens van het adres op een handige manier die kan worden gescand met een mobiele telefoon. Dit is uw Bitcoin-ontvangstadres. U kunt dit vergelijken met het rekeningnummer van uw bank. Op dit adres kunnen anderen Bitcoins naar u overmaken. Ontvangen Bitcoins worden aan uw saldo toegevoegd in uw wallet. Uw Bitcoin-ontvangstadres is dan ook niet geheim en ziet er bijvoorbeeld zo uit:

1NkbuV2VLU2u8s1Y2kSA3YqXBb1ty6x6Up

Dit adres op uw BlockChain 'My Wallet', om Bitcoins te storten en te ontvangen, kunt u bewaren onder vermelding van “Bitcoin-ontvangstadres” of opzoeken in uw BlockChain 'My Wallet' wanneer u het nodig heeft. Aangezien het adres uit veel verschillende cijfers en letters bestaat is het onmogelijk om het te onthouden en overschrijven erg onhandig en foutgevoelig. Om fouten te voorkomen kunt u het adres kopiëren vanaf uw wallet. Dit doet u door te dubbelklikken op het adres of het te selecteren met de muis. Wanneer het adres volledig blauw is gekleurd, kan het worden gekopieerd door er met de rechter muisknop op te klikken en kopiëren te kiezen. Hierna kunt u het plakken met de rechter muisknop, bijvoorbeeld in een email of op een website waar u Bitcoins koopt.

Nu u uw wallet heeft opgezet bent u gereed om uw eerste Bitcoin te ontvangen.
LinkedIn Twitter Facebook Google Reddit Email